;

Каква е разликата между брокер и адвокат недвижими имоти в София

Допускам, че много от хората, на които им предстои да закупят собствено жилище, си задават именно този въпрос. През годините практика съм попадал на какви ли не случаи. Някои от клиентите ми споделят, че първоначалните очаквания от брокера са едни, а накрая се оказва нещо съвсем различно.

Истината е, че брокерите имат една цел и тя е пряко обвързана с получаване комисионна от сключената сделка. Те са активни и поемат отговорност при изготвянето на нужната документация, но що се отнася до адекватни съвети в полза на купувача, няма как да разчитате на тях.

Все пак никой не иска да се раздели със солидна комисионна, каквито се получават при сключване на сделка за покупко – продажба.

Днес ще опитам да обясня на разбираме език и колкото се може по-детайлно каква е съществената разлика между брокер и адвокат недвижими имоти в София.

Вярвам, че след като прочетете изписаното по-долу в редовете, сами ще можете да вземете решение дали да се възползвате от услугите на правен консултант или да не го правите. Вие сами трябва да решите какъв риск да поемете и в позиция ли сте да го правите.

Какво да знаете за брокерите и адвокатите недвижими имоти в София

Както вече ви стана ясно, задълженията на брокерите, с които сте комуникирали до момента, се свеждат единствено до осъществяване връзка между купувач и продавач. Те изготвят документация, обвързана пряко със самата сделка.

Що се отнася до това дали останалите договорни отношения са изрядни, тук идва намесата на компетентен адвокат.

Нужно е не само да се свържете с юрист, а такъв, чиито опит и практика са насочени към сферата на недвижимите имоти.

Мислете разумно и не поемайте ненужни рискове, тъй като и сами знаете, че става въпрос за солидна инвестиция.

Ние от bogoev.bg ви предлагаме да се свържете с адвокатската кантора и да проведете консултация. Ще изясните много от нещата и ще получите отговори на въпросите си.

Пожелаваме ви късмет и в най-скоро време да реализирате сделката на живота си!

Адвокатска кантора Кристиян Богоев